Начин на приготвяне
Първо се приготвя сосът.
За целта се смесват всички продукти, разбъркват се добре и сосът се слага на котлона, докато заври.
След това се намаля на средна степен и се разбърква няколко минути, докато се сгъсти.
Когато това стане, се отделя настрани да изстине напълно.
Лукът, морковите и зелето се нарязват на лентички, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържват зеленчуците. Когато зелето поомекне, се добавя соевият сос и се разбърква добре. Оставя се на котлона още няколко минути.
След това плънката се отделя настрани и се оставя да изстине.
Когато зеленчуците са изстинали, се завиват пролетните рулца.
За целта в плитък широк съд се налива малко топла вода. Взима се по 1 лист и се намокря във водата. Ако не се събира целият да се намокри наведнъж, се върти да се намокри и от двете страни.
След това се поставя с гладката страна надолу най-добре върху дървена дъска, но и в широка плитка чиния става.
В средата се слага малко от плънката, прегъва се напред да покрие плънката, след това двете страни и като е затворено от трите страни, се навива напред.
Така се завиват всички рулца.
Изпържват се в сгорещено олио от двете страни или за най-добри резултати във фритюрник.
Сервират се пържени пролетни рулца със сладко-кисел сос отделно.