Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Пържени пролетни рулца със сладко-кисел сос

Пържени пролетни рулца със сладко-кисел сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Пържени пролетни рулца със сладко-кисел сос
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
28/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Не забравяйте соса за тези пролетни рулца - без него не биха били толкова вкуснички"

Необходими Продукти

  • за рулцата
  • оризови кори
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 5 листа
  • кълнове - около 30 или 50 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио
  • за соса
  • доматено пюре - 1 с.л. или кетчуп
  • соев сос - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът.

За целта се смесват всички продукти, разбъркват се добре и сосът се слага на котлона, докато заври.

След това се намаля на средна степен и се разбърква няколко минути, докато се сгъсти.

Когато това стане, се отделя настрани да изстине напълно.

Лукът, морковите и зелето се нарязват на лентички, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците. Когато зелето поомекне, се добавя соевият сос и се разбърква добре. Оставя се на котлона още няколко минути.

След това плънката се отделя настрани и се оставя да изстине.

Когато зеленчуците са изстинали, се завиват пролетните рулца.

За целта в плитък широк съд се налива малко топла вода. Взима се по 1 лист и се намокря във водата. Ако не се събира целият да се намокри наведнъж, се върти да се намокри и от двете страни.

След това се поставя с гладката страна надолу най-добре върху дървена дъска, но и в широка плитка чиния става.

В средата се слага малко от плънката, прегъва се напред да покрие плънката, след това двете страни и като е затворено от трите страни, се навива напред.

Така се завиват всички рулца.

Изпържват се в сгорещено олио от двете страни или за най-добри резултати във фритюрник.

Сервират се пържени пролетни рулца със сладко-кисел сос отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: