Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Рулца»Рулца с патешко в сладко-кисел сос от смокини

Рулца с патешко в сладко-кисел сос от смокини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Рулца с патешко в сладко-кисел сос от смокини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Нещо бързо, изискано, невероятно вкусно - рулца с патешко, поднесени с апетитен сладко-кисел сос от смокини"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр. конфи от консерва, 600 г нетно тегло
  • джинджифил - 10 г обелен корен
  • сладко от смокини - 150 г
  • балсамов оцет - 1 с.л. пълна
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • кори за баница - 8 - 10 бр.
  • мента - листа от свежа
  • Сос
  • сладко от смокини - 30 г
  • соев сос - 50 мл
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • червено вино - 30 мл (може и бяло)
  • нишесте - 1 ч.л. 6 г натурално, царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези страхотни рулца с патешко месо са приготвени в духа на азиатската кухня. Вкусът им е балансиран в прекрасно съчетание между сладко, солено и кисело и допълнен с леката пикантност на джинжифила.

Ако искате да изненадате с нещо гостите си, това е хубава идея за различно и интересно предястие или мезе за празнична трапеза.

Заемете се с месото, като първо поставите консервата с бутчета конфи на водна баня за 10-15 минути. Така патешката мас, в която е обвито месото, ще се втечни.

Отворете консервата внимателно, за да не се опарите, и извадете бутчетата. Обезкостете ги, а кожата по желание заделете за друго ястие или вземете и част от нея за рулцата, но не всичката, защото е много мазна, а и ще развали консистенцията на плънката.

Настържете корена от джинджифил и го смесете със смокиновото сладко и 2-3 лъжици от патешката мас, останала в консервата. Ако сладкото ви е с цели смокини, най-добре го смелете или намачкайте, в случай че плодчетата са меки.

Загрейте на умерен огън за 5-6 минути при непрестанно бъркане.

Добавете накълцаното патешко месо, щипка-две сол и черен пипер и бъркайте още 2-3 минути.

Плънката трябва да е плътна.

Разполовете корите за баница и в по-тесния край на всяко парче слагайте ивица от плънката, без да стигате до краищата. Завивайте до половината и тогава подгъвайте навътре и страничните крайчета, а после довършвайте навиването. По този начин рулцата стават добре запечатани.

Процедирайте така с всички кори, до привършване на плънката.

Подредете патешките рула в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с патешка мас и по желание поръсете с малко едра сол на люспи.

Печете за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време си направете и сладко-киселия сос за компания на вкусните рулца. Той е завършекът и задължителен компонент от предястието.

За него смесете всички продукти, посочени в рецептата. Чак когато хубаво сте ги разбъркали, поставете на огъня при слаба температура и бъркайте до сгъстяване на соса - около 3-4 минути.

Готовите рулца с патешко в сладко-кисел сос от смокини поднесете с дъхави листа прясна мента и смокиновия сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: