Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Мексиканска супа топчета Албондигас

Мексиканска супа топчета Албондигас

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мексиканска супа топчета Албондигас1 / 2
20/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 голяма глава, нарязан
  • чесън - 1 голяма скилидка, счукани
  • бульон - 3 л пилешкия или говежди, месен
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • зелен фасул - около 200 г почистен и нарязан
  • моркови - 2 големи, изчистени и нарязани
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • говеждо - 500 г на кайма
  • мента - 1/4 ч.ч. нарязани пресни
  • магданоз - 1/4 чаша нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют (по желание)
  • грах - 1 1/2 ч.ч. замразен или пресен
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - 1/2 ч.ч. скълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера. Добавете скълцания лук и гответе за 5 минути, след което добавете чесъна. Долейте бульона и доматения сос, а след като заври, намалете степента на котлона и прибавете морковите и фасула.

За кюфтетата смесете каймата с ориза и добавете листата от мента, магданоза, сол и черен пипер. Омесете сместа с яйцето и оформете средно големи кофтенца.

Пуснете ги едно по едно в тенджерата и оставете да къкри за 30 минути. Към края добавете няколко щипки риган, сол, червен и черен пипер, както и малко лют червен пипер по желание.

Мексиканска супа топчета Албондигас се гарнира със ситно нарязан пресен кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
И защо има грах в съставките, като в рецептата не се споменава изобщо :D
19.02.2021 15:14