Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Мексиканска пилешка супа

Мексиканска пилешка супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Мексиканска пилешка супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
12/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Богата и вкусна пилешка супа за душата - точно както я правят в Мексико!"

Необходими Продукти

  • пиле - 2 бр. гърди или бутчета Лук Шалот - 2 - 3 бр. Домати - 2 бр. Чесън - 1/2 глава Морков - 1 бр. Целина - 1 стрък Кориандър - 5 - 6 стръка, пресен Авокадо - 1 бр. голямо Чили - 2 - 3 сухи люти чушлета Олио - 4 с.л. (ако се ползват пил. гърди се слага повече мазнина) Лайм - или лимон Сол - на вкус Дафинов лист - 1 бр. Черен пипер - няколко зрънца Тортиля питки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мексиканската пилешка супа е много лесна за приготвяне и е супер вкусна.

Първо сложете месото да се вари в леко подсолена вода с няколко зрънца черен пипер и дафинов лист. Предпочитам бутчета с плешка - бульонът от тях става много по- вкусен и мазничък, докато гърдите са по- бедни на вкус и без почти никаква мазнина.

Паралелно с това почистете зеленчуците - шалот, домат, морков и целина. Чесъна не го белете.

Омазнете добре, посолете и сложете във фурната да се изпекат до приятен загар. След това пасирайте всичко + част от кориандъра като махнете обвивката на чесъна, разбира се.

През това време трябва и пилето да се е сварило. Извадете и обезкостете месото ако са бутчета. Разкъсайте го небрежно с вилица.

Сипете пасираните зеленчуци във врящия бульон като извадите дафиновия лист. Добавете натрошените люти чушлета. Оставете да покъкри и сложете пилето.

Овкусете със още сол ако е необходимо и разпределете в купички. Във всяка порция сложете авокадо нарязано на кубчета, резени лайм или лимон, както и накълцан пресен кориандър.

В добавка към супата се слага нарязана на ленти пълнозърнеста мексиканска тортиля, предварително запържена, за да стане хрупкава. За по- здравословен вариант може да е и запечена на сух тиган. Аз в случая съм я пропуснала.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: