Печена тиква с мед и орехи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
21/11/2013
"Класически десерт, който има своите заклети почитатели "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 185
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на големи парчета. Парчета се поставят в подходяща тава и се заливат с прясното мляко и 1 ч.ч. вода.

Десертът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато течността се изпари наполовина.

Тавата се изважда от фурната и върху всяко парче печена тиква се поставя по малко мед и орехи. Поръсва се с канела и стафиди и се връща обратно във фурната. Пече се, докато се запекат добре ореховите ядки.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
гергана арабаджиева
Печената тиква стана страхотна само че не сложих стафиди.
0
0
maggi_bg
maggi_bg
28.11.2013 16:27
За колко време приблизително се изпарява наполовина течността при 200 градуса ?
14
0