Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печени пресни картофи с пилешки крилца

Печени пресни картофи с пилешки крилца

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени пресни картофи с пилешки крилца
Снимка: Lenka
2 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класика, която не излиза от мода - картофи с пилешко месце"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • картофи - 1 кг пресни
  • зехтин - 30 мл. с аромат на чесън
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л., смлян
  • черен пипер - според нуждите
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пилешките крилца в съд и ги подправете с черен пипер, чесън на прах, хималайска сол. Разбъркайте добре, след което покрийте всяко крило с мед и ги поставете в тава за печене.

Само измиваме пресните картофчета и ги слагаме в зехтин, добавяме сол и разбъркваме, след което ги поставяме при крилцата, които вече са в тавата.

Включете фурната да се загрее, а след няколко минути сложете тавата във фурната да се пече половин час при 250 градуса.

Печените пресни картофи с пилешки крилца се сервират със сезонна салатка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: