Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Марокански пилешки крилца с пресни картофи

Марокански пилешки крилца с пресни картофи

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Марокански пилешки крилца с пресни картофи
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
14/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нашето предложение за днешния ви обяд - марокански пилешки крилца с пресни картофи ="

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - 40 мл
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л., смлян
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., смлян
  • риган
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе голяма, дълбока купа и сложете в нея крилцата и измити млади картофи.

Поръсете със смлените подправки, разбъркайте. Залейте с олиото и разбъркайте отново. Включете фурната да се загрее до най-високата температура.

Сложете пилешки крилца и пресните картофи в тава и печете 20 до 25 минути на 250 градуса.

Извадете печените пилешки крилца и пресните картофи от тавата и сервирайте. Полейте леко със зехтин.

Нарежете прясната подправка и поръсете пилешкото с картофи. Количеството подправки и зехтин е по ваш вкус.

Да ви е сладко с мароканските пилешки крилца и пресните картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: