Начин на приготвяне
Бързо, лесно и здравословно ястие, което може да си приготвите за една лека вечеря или вегетариански обяд - задушени броколи със сирене.
Загрейте вода на силен огън с лъжица зехтин или олио и малко сол.
Разчленете броколите на розички, измийте и бланширайте във врящата вода.
Сипете млякото, за да омекоти вкуса на зеленчука.
Броколите трябва леко да омекнат, а не да се сварят.
Извадете ги с решетъчна лъжица и пуснете в тиган с разтопеното масло, малко зехтин, сол и накълцана скилидка - две чесън. Задушете под капак за 10 минути, като сипете и малко от бульона от варенето.
Зеленчукът е хубаво да остане меко хрупкав, не да се разпада. Той ще си поеме маслото и аромата на чесън.
Разпределете на порции и към броколите нарежете чери домати.
Поръсете с черен пипер по желание, малко лимонов сок и отгоре натрошете сирене.
Би било хубаво и ако леко се запече в загрята на 200 градуса фурна, но и без това се получава страхотно.
Сервирайте топли, задушените броколи с полуразтопеното от топлината сирене върху тях.
Добър апетит!