Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени броколи по италиански

Задушени броколи по италиански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушени броколи по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Влюбени сме в италианската кухня и в нейните вкусни изкушения!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг.
  • сирене - пармезан - 150 гр.
  • риба - аншоа 12 филенца
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • стафиди - 50 гр.
  • маслини - 12 бр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Броколите накъсваме на цветчета, но отрязваме твърдата част. Нарязваме сиренето на кубчета.

Поливаме с малко зехтин дъното на тенджерата. Слагаме 1/3 от броколите, маслините без костилки, стафидите, сиренето, лука и чесъна, както и 4 филенца от рибата. По този начин разпределяме продуктите на три пласта.

Затискаме с чиния, похлупваме с капак и задушаваме на слаб огън 1 час. След около половин час, когато течността се е поизпарила, сипваме виното.

Оставяме ястието да изстине и го поднасяме със сварени макарони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
30
21
10
Дай твоята оценка: