Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак със задушени броколи

Печен лаврак със задушени броколи

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Печен лаврак със задушени броколи
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр. изчистен
  • броколи - 1 глава
  • лимони - 1/2 бр.
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • босилек
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лаврака в тавичката, в която ще го печете, и овкусете със солта, черния пипер, начупете листата дафинов лист, мащерка.

Нарежете лимона на ивици и го добавете към рибата заедно с нарязания лук.

Оставете за 1 час с подправките и изпечете, като покриете с фолио за около час на 250 градуса, след това още 10 минути без фолио.

Докато рибата се пече накъсайте броколите на розички, посолете, добавете черен пипер и босилек на вкус и го дръжте под капак на пара за около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: