Вкусен Тифин Кейк

Вкусен Тифин Кейк
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Колкото повече шоколад съдържа един сладкиш, толкова по-любим ни става след като го опитаме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • шамфъстък - 60 грама
  • шоколад - 200 грама
  • масло - 100 грама
  • кафява захар - 4 ч.л.
  • фурми - 8 броя
  • какао - 1 ч.л.
  • бисквити - 200 грама
  • орехи - 60 г
  • бадеми - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете кафявата захар с маслото и какаото в касерола.

Сложете на огъня и щом маслото се разтопи, свалете от котлона.

Сложете обезкостените фурми с ядките и бисквитите в блендер. Пасирайте добре и ги сипете в касеролата с разтопеното масло, разбъркайте.

Прехвърлете в тава и притиснете с лъжица, за да се оформи блат. Приберете го в хладилника, за да стегне.

Междувременно пригответе заливката. Сипете в малка тенджерка млякото и начупете вътре шоколада.

Сложете на котлона и бъркайте до разтопяването на шоколада. Охладете леко и залейте блата.

Приберете в хладилника, за да може шоколадовият сладкиш да стегне добре.

След няколко часа го извадете, нарежете на парчета и сервирайте.

Вкусният Тифин Кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: