Ирландски кейк

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Ирландски кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Казват, че ирланският кейк има почти толкова почитатели, колкото ирландското уиски - дали е така?"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 2 к.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • уиски - 4 с.л.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме пудрата захар с маслото.

След това добавяме брашното, содата, солта, млякото и уиски и разбъркваме добре.

След това добавяме стафидите и отново разбъркваме.

Изсипваме сместа в намаслена форма и печем кекса в умерена фурна до суха клечка.

Ирландският кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: