Гръцки кейк

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Гръцки кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вземете пример от гърците, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • локум - 1 кутия
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • ванилия - 1 - 2 бр. (по 0.2 г)
  • лимони - кората на 1 лимон
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте киселото мляко със содата и захарта и оставете да престои половин час.

Към шупналото мляко добавете олиото, ванилията и брашното. Разбъркайте до получаването на еднородна гладка маса.

Изсипете сместа в предварително намазнена форма.

Наръсете с нарязания на парченца локум и натрошените орехови ядки.

Печете в предварително загрята умерена фурна до готовност.

След изваждане кексът се поръсва с пудра захар.

Гръцкият кейк е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка
Йорданка
Правя го много често,страхотен е и евтин
13.02.2014 13:49
Ирина
Ирина
Няма ли яйца?
24.10.2013 11:34
8
Гост
Гост
Ами колко се пече? То в печенето е номера. Някой път точно там се объркват нещата.
02.10.2013 16:52