Начин на приготвяне
Сипете кафявата захар с маслото и какаото в касерола.
Сложете на огъня и щом маслото се разтопи, свалете от котлона.
Сложете обезкостените фурми с ядките и бисквитите в блендер. Пасирайте добре и ги сипете в касеролата с разтопеното масло, разбъркайте.
Прехвърлете в тава и притиснете с лъжица, за да се оформи блат. Приберете го в хладилника, за да стегне.
Междувременно пригответе заливката. Сипете в малка тенджерка млякото и начупете вътре шоколада.
Сложете на котлона и бъркайте до разтопяването на шоколада. Охладете леко и залейте блата.
Приберете в хладилника, за да може шоколадовият сладкиш да стегне добре.
След няколко часа го извадете, нарежете на парчета и сервирайте.
Вкусният Тифин Кейк е готов.