Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Лек тиквен чийзкейк с крем сирене

Лек тиквен чийзкейк с крем сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Лек тиквен чийзкейк с крем сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Освен да си поръчаме няколко парчета от този тиквен чийзкейк, какво друго може да направим?!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • какови бисквити - 150 грама
  • масло - 70 грама
  • орехи - 30 - 40 грама
  • за чийзкрема
  • яйца - 2 броя
  • тиква - 200 грама (пюре от печена тиква)
  • кафява захар - 90 грама
  • крема сирене - 250 грама
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да си изпечете тиквата с малко кафява захар и да я пасирате.

Смелете в блендер какаовите бисквити до получаването на фини трохички. Наситнете или направо смелете орехите. Отделно разтопете маслото.

Смесете тези три компонента много добре и сипете във форма с падащо дъно (диаметър 18-20 см). След това притиснете много добре, за да оформите бисквитен блат.

Сложете го да се изпечете за 10-тина минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Междувременно пригответе тиквения крем. Разбийте с миксер смесеното със захарта крема сирене.

Чукнете едно след друго и яйцата, като след всяко разбърквате добре и едва тогава прибавяте следващото.

Накрая добавете тиквеното пюре и посочените подправки. Разбъркайте с шпатула и изсипете върху блата.

Върнете чийзкейка във фурната и печете около час. След това изключете фурната леко отворете вратичката, като оставите сладкиша вътре още 30-тина минути.

Охладете напълно, нарежете и поднесете.

Лекият тиквен чийзкейк с крем сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: