Начин на приготвяне
Първо трябва да си изпечете тиквата с малко кафява захар и да я пасирате.
Смелете в блендер какаовите бисквити до получаването на фини трохички. Наситнете или направо смелете орехите. Отделно разтопете маслото.
Смесете тези три компонента много добре и сипете във форма с падащо дъно (диаметър 18-20 см). След това притиснете много добре, за да оформите бисквитен блат.
Сложете го да се изпечете за 10-тина минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Междувременно пригответе тиквения крем. Разбийте с миксер смесеното със захарта крема сирене.
Чукнете едно след друго и яйцата, като след всяко разбърквате добре и едва тогава прибавяте следващото.
Накрая добавете тиквеното пюре и посочените подправки. Разбъркайте с шпатула и изсипете върху блата.
Върнете чийзкейка във фурната и печете около час. След това изключете фурната леко отворете вратичката, като оставите сладкиша вътре още 30-тина минути.
Охладете напълно, нарежете и поднесете.
Лекият тиквен чийзкейк с крем сирене е готов.