Начин на приготвяне
Нарязваме обелената и почистена тиква на парчета и ги поставяме в тенджера. Поръсваме отгоре захарта и изстискваме сока от мандарина директно върху парчетата тиква.
Задушаваме на слаб огън, докато тиквата съвсем омекне. Пасираме сварената тиква на гладко пюре. Оставяме малко да се охлади.
Разбиваме яйцата на пяна и ги добавяме към тиквата. Сипваме и пудинга и бакплувера и разбъркваме до хомогенна смес.
Сипваме 1/4 от сместа в тефлонова тавичка. Към останалата смес добавяме какаото и разбъркваме. Сипваме от какаовата смес върху тиквената на няколко места, за да се получат шарки.
Печем в умерено загрята фурна около 20 минути. Оставаме десерта да се охлади и сервираме.
Лекият тиквен десерт е много вкусен.