Начин на приготвяне
Смиламе сухарите в блендера. Добавяме кафявата захар, стафидите, канелата, какаото, водата, маслото и стафидите.
Пускаме отново блендера и смесваме за 1-2 минути. Пресипваме сместа във формичка, покрита с прозрачно фолио, заравняваме и с равномерно притискане оформяме основа. Прибираме в хладилника.
За горната част на чийзкейка задушаваме настърганата тиква до омекване в малко вода и отцеждаме. Добавяме пудрата захар, цеденото мляко, киселото мляко и ванилията. Разбъркваме.
Смесваме желатина с водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 1-2 секунди, за да се разтопи, и го наливаме в сместа.
Разбъркваме и веднага изсипваме върху основата на тиквения чийзкейк.
Заравняваме и прибираме бързия тиквен чийзкейк в хладилника за 4-5 часа да се стегне.