Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Лек тиквен крем

Лек тиквен крем

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Лек тиквен крем
Снимка: Reneta Petrova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това нежно тиквено кремче ще ви отведе на по-хубаво място с вкусване на първата лъжичка"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г обелена и нарязана на кубчета
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйце - 1 бр.
  • канела
  • орехи - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме предварително тиквата. Слагаме я заедно с млякото и захарта в дълбок съд.

След като захарта се разтопи, започваме да намачкваме тиквата с вилица. Разбъркваме до получаване на еднородна кремобразна смес.

Добавяме и меда и разбъркваме отново. Ако кремът ви се струва твърде гъст, може да добавим още малко мляко.

След като отстраним съда от котлона, прибавяме канелата, орехите и жълтъка от яйцето.

Докато кремът се охлажда, разбиваме белтъка на пухкава пяна.

Добавяме го към крема с внимателно разбъркване.

Сервираме във високи чаши с малко смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кремът стана превъзходен! Препоръчвам!
08.02.2024 21:13