Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Дробчета с много зеленчуци и масло

Дробчета с много зеленчуци и масло

Дробчета с много зеленчуци и масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Винаги казваме, че дробчетата с масло са най-вкусното бирено мезе"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 300 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • чушки - по 1/2 бр. жълта, зелена и червена
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 6 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета измийте добре, почистете и ги накълцайте на дребно. Сложете ги в тенджера с вода да ги покрие. Оставете да заврат.

След това изхвърлете водата , изплакнете дробчетата и ги оставете настрани. Гъбите обелете и наситнете на резенчета.

Разтопете маслото, добавяйки 1 с.л. олио. Запържете гъбите и ги оставете настрани. В същия този тиган изсипете накълцаните на ленти морковите и чушките. Запържете до омекване.

Върнете вътре лука, дробчетата и гъбите. Овкусете дробчетата с лук с черен пипер, сол, чубрица и лютите чушки.

Изпържете, докато станат готови. Малко преди дробчетата с много зеленчуци и масло да са готови, сипете соевия сос. Гответе още 5 минутки.

След като е готово, оставете да изстине и се насладете на чудесното бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: