Начин на приготвяне
Кафявият ориз се вари във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.
В тенджерка се слага вода да заври и се добавят яйцата да се варят за 6 минути. Получават се рохко сварени яйца.
Гъбите се измиват и нарязват на четири. Слагат се в сух тиган с незалепващо дъно на умерен към силен котлон. Разбъркват се периодично, като междувременно джинджифилът се почиства.
Лютата чушка се почиства от семките. Нарязва се на кръгчета, като 3-4 от тях се оставят за гарниране. Кориандърът се измива.
С джинджифила се накълцват и половината от листата и дръжките на кориандъра. Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Гъбите се избутват настрана в тигана.
Добавя се 1 с.л. зехтин. Добавят се накълцаните джинджифил, люта чушка, коринадър.
Добавят се пресният лук и кърито. Пържат се 2 минути, като се разбъркват.
Чери доматите се измиват и нарязват на две. Добавят се в тигана. Спанакът се измива.
Добавят се грахът и спанакът. Разбърква се. Оризът се отцежда и се добавя в тигана. Всичко се запържва за 4 минути. Добавя се сока на половината лимон. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.
Яйцата се държат под течаща студена вода, за да се охладят. Обелват се и се нарязват на две половини. Нареждат се върху ориза на тиган. Отгоре се разпределя киселото мляко.
Поръсва се с останалите листата кориандър и резени люта чушка. Поръсва се с щипка къри и се сервира с резени лимон.
Вегетарианското кеджъри с много зеленчуци е готово.