Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Постна мусака с много зеленчуци

Постна мусака с много зеленчуци

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Постна мусака с много зеленчуци
Снимка: AneliaStefanova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусна мусака с много зеленчуци - точно както я обичаме!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пресен пипер - 1 бр.
  • бакла - боб 1 шепа, зърна
  • сладка царевица - 1 шепа
  • кромид лук - 1 глава
  • броколи - 250 г
  • карфиол - 250 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • анасон - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • За заливка
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • пресен чесън - 1 стрък
  • копър - 3 стръкчета
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелваме и режем на колелца.

По същия начин нарязваме тиквичките и морковите.

Пипера и лука режем на дребно.

Броколите и карфиола разделяме на розички.

Слагаме така подготвените зеленчуци в подходяща тава, към тях прибавяме баклата и царевицата. Овкусяваме всичко с подправките, брашното и олиото.

Поливаме мусаката с вода, така че зеленчуците да се покрият.

Печем в загрята на 200 °C фурна, докато зеленчуците се сготвят и водата изври.

За заливката счупваме яйцата и към тях прибавяме наситнените чесън и копър.

Разбиваме добре с вилица и прибавяме киселото мляко плюс хлебната сода.

С получената смес заливаме мусаката.

Когато изври водата на зеленчуковата мусака, запичаме на горен реотан.

Получава се супервкусна постна мусака с много зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотно изглежда!
30.05.2022 13:32