Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери с лимец и босилек

Крекери с лимец и босилек

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Крекери с лимец и босилек
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Минута е много да хапнете тези вкусни домашни крекери с лимец и семена"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г от лимец
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 60 мл
  • тиквени семки - 60 г
  • макови семена - 60 г
  • ленено семе - 30 г
  • сусам - 30 г
  • ким - на вкус
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • босилек - сух, на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със зехтина, содата и щипка сол на пяна.

Добавете лимецовото брашно на порции при непрекъснато разбъркване.

Изсипете ленените, маковите и сусамените семена директно към сместа.

Начукайте тиквените семки с дървено чукче и тогава добавете и тях.

Овкусете тестото с подправки по избор и го разбъркайте.

Ако тестото е сухо, добавете още вода, за да стане меко.

Разточете го на лист с дебелина около половин сантиметър и нарежете домашните крекери във формата на правоъгълни пръчици.

Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете с разбит на пяна белтък.

По желание отгоре ги поръсете с още натрошени семена.

Печете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: