Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със зехтина, содата и щипка сол на пяна.
Добавете лимецовото брашно на порции при непрекъснато разбъркване.
Изсипете ленените, маковите и сусамените семена директно към сместа.
Начукайте тиквените семки с дървено чукче и тогава добавете и тях.
Овкусете тестото с подправки по избор и го разбъркайте.
Ако тестото е сухо, добавете още вода, за да стане меко.
Разточете го на лист с дебелина около половин сантиметър и нарежете домашните крекери във формата на правоъгълни пръчици.
Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете с разбит на пяна белтък.
По желание отгоре ги поръсете с още натрошени семена.
Печете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.