Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно, а чушките - на лентички. Запържете до омекване в олиото на умерен огън.
Добавете каймата и виното и бъркайте, докато стане на трохи и промени цвета си, след което сложете доматения сос и подправете със сол, двата вида пипер, чесъна на прах и кимиона.
Оставете сосчето да къкри на умерен огън до сгъстяване.
В тавичка сипете триъгълничетата царевичен чипс. Ако ползвате такъв, който предварително е овкусен с подправки и сол, то внимавайте да не сте пресолили и соса. При натуралният чипс може да си позволите да го направите по-соленичък.
Разпределете соса върху чипса и поръсете обилно с настърган ементал, гауда, чедър или обикновен кашкавал.
Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и запечете за 7-8 минутки до разтапяне на кашкавала или лек загар - както предпочитате.
Поднесете топли със мариновани халапеньос и гуакамоле.
Добър апетит!