Начин на приготвяне
Първото нещо, което правя, е разбиването на течните съставки - млякото, зехтина и яйцата. Млякото и яйцата трябва да са на стайна температура.
Разбивам трите съставки с вилица или тел за разбиване. Смесвам сухите съставки - брашното, сушените домати на прах, бакпулвера и босилека, след което ги добавяте към течната смес.
Накрая добавям ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре до получаване на тесто. Изкарвам тестото на набрашнен плот и замесвам средно меко тесто.
Разточваме квадрат с големината на квадратната тава, в която ще печем и в която предварително съм поставила хартия за печене.
Премествам внимателно разточената кора в тавата.
Нарязвам на пръчици и пека соленките от лимец в предварително затоплена на 200˚С, силна фурна докато порозовеят.
Печенето на лимецовите соленки ми отнема около 20 минути.