Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с кейл

Картофена салата с кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофена салата с кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
2
"На кого му е нужно основно ястие след тази богата картофена салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. по - големи или среден размер
  • кейл - 70 г
  • маслини - 12 бр. каламата
  • овче сирене - 100 г (или фета)
  • лук - 1/2 глава, бял салатен или пресен зелен лук 2 стръка
  • олио - 6 с.л.
  • ябълков оцет - 6 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в леко подсолена вода за около 30 минути и ги оставете да изстинат, като извадите от водата.

Почистете листата от кейл, отстранявайки твърдите жилички и измийте добре.

Накъсайте на парченца и сложете в купа с щипка-две сол, 4 лъжици олио и 2-3 лъжици оцет.

Масажирайте с пръсти зелените листа, докато омекнат.

Обелете и нарежете при кейла картофите на едри парченца и лука на дребно.

Доовкусете с още сол, олио и оцет, тъй като картофите поемат доста и носят и на мазничко и на кисело, но все пак зависи от вкуса на всеки.

Добавете маслините - едри и месести- каламата, натрошете и сиренето към апетитната картофен салата.

Разбъркайте и поднесете картофената салата с кейл с любимо питие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: