Начин на приготвяне
Разрязваме патладжаните на две половини. Издълбаваме ги с лъжичка и всичко това слагаме в купа с вода, с много сол, за да си пусне патладжанът горчивото.
Изваждаме ги след 30 минути, подсушаваме ги. Половините от патладжана слагаме в тавичка, като отдолу слагаме фолио.
Вътрешността на патладжана подсушаваме, нарязваме и слагаме да се пържи заедно с каймата. Слагаме към тях лютеницата и подправките.
Махаме от котлона и пълним патладжаните. Слагаме им фолио и печем на 180 градуса до готовност.
Кашкавала може да го добавите 5 мин. преди да са готови патладжаните или под фолиото - вие си преценявате.
Моите пълнени патладжани с кайма и лютеница са готови.