Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Моите пълнени патладжани с кайма и лютеница

Моите пълнени патладжани с кайма и лютеница

Моите пълнени патладжани с кайма и лютеница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"С каквото и да напълните патладжаните, винаги ще се получат много, много вкусно, но точно с тези продукти стават най-апетитни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кашкавал - 100 грама
  • кайма - 250 грама
  • лютеница - 150 г домашна
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжаните на две половини. Издълбаваме ги с лъжичка и всичко това слагаме в купа с вода, с много сол, за да си пусне патладжанът горчивото.

Изваждаме ги след 30 минути, подсушаваме ги. Половините от патладжана слагаме в тавичка, като отдолу слагаме фолио.

Вътрешността на патладжана подсушаваме, нарязваме и слагаме да се пържи заедно с каймата. Слагаме към тях лютеницата и подправките.

Махаме от котлона и пълним патладжаните. Слагаме им фолио и печем на 180 градуса до готовност.

Кашкавала може да го добавите 5 мин. преди да са готови патладжаните или под фолиото - вие си преценявате.

Моите пълнени патладжани с кайма и лютеница са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: