Баклава на рулца със стафиди
Baklava rolnice sa suvim grožđem
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава на рулца със стафиди

Баклава на рулца със стафиди

VecaVeca
Новак
296112k94
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Баклава на рулца със стафиди
Снимка: Veca
1 / 2
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Диета? Да, да, от после я започваме"

Необходими Продукти

  • кора за баница - 500г
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 200 мл
  • ванилова захар - 20 г
  • За пълнежа
  • вода - 100 мл.
  • захар - 100 г
  • маргарин - 125 г
  • грис - 100 г
  • орехи - 250 г
  • стафиди - според нуждите (около 50 г)
  • За преливане
  • маргарин - 125г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа:

В подходящ съд смесете вода, захарта, разтопения маргарин, гриса. Добавете смлените орехи, стафидите и разбъркайте всичко заедно, за да се съчетаят съставките.

Вземете две кори и намажете с готовия пълнеж. Навийте на руло и сложете в тава за печене. Повторете процеса с останалите кори и останалия пълнеж.

Нарежете рулцата на парчета с желания размер. Залейте ги с разтопеното олио и маргарин (сложете маргарин в тиган, добавете олиото, разтопете и изсипете тази смес върху приготвените рула в тавата).

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 30 минути.

През това време пригответе сиропа:

Сложете захар и вода в тенджера, добавете ваниловата захар, сложете на котлона и варете (но не дълго, докато сиропът получи средна плътност, така че да не е много гъст).

Извадете изпечените рулца от фурната и оставете ги да се охладят. Залейте с хладкия сироп върху охладените баклавички.

Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът.

Пригответе тази баклава на рулца със стафиди и изненадайте гостите си. Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: