Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Кексовата баклава на баба

Кексовата баклава на баба

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86456292670
Кексовата баклава на баба
Снимка: Диляна
1 / 2
08/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Със сигурност в старите тефтери ще откриете рецепта за кексовата баклава на баба, въпросът е вече приготвихте ли я"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до получаване на хомогенна смес.

Към тази смес се добавят и орехите.

Следва добавянето на брашното заедно с бакпулвера, канелата, ванилиите и кората на лимона.

Корите за баница се разделят на две и едната част се нарежда върху намазнена тава.

Върху тази част от корите се изсипва сместа за кексовата баклава и отгоре се поставят останалите кори.

Баклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло.

Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: