Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Сръбски мармалад от праскови

Сръбски мармалад от праскови

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски мармалад от праскови
Снимка: Veca
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"От нас рецептата за вкусен мармалад от праскови, от вас палачинките, става ли?"

Необходими Продукти

  • праскови - 8 кг
  • захар - 1 кг
  • есенция ром - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и блиндирайте прасковите.

Сложете ги в голяма тенджера, прибавете захарта и варете на умерен огън, докато не се сгъсти (около 2 часа, зависи колко гъсто искате да бъде сладкото от праскови).

Преди края на готвенето добавете есенция ром на вкус и разбъркайте.

Горещото сладко насипете в измити и стерилизирани бурканчета. Затворете и обърнете с капачките надолу, докато вкусният мармалад не се охлади.

Върнете бурканчетата в изходно положение и оставете на съхранение сръбския мармалад от праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: