Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кнедли с вишни

Кнедли с вишни

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кнедли с вишни
Снимка: Lenka
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кнедли с вишни - отлична идея за десерт"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 1/2 кг
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • галета
  • орехи - смлени
  • краве масло - 1 с.л.
  • вишни - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа заедно с обелката. Процедете и оставете да изстине, колкото да можете да го обелите.

На плота насипете брашно и отгоре намачкайте картофа, направете дупка и в дупката чукнете едно яйце.

Постепенно омесете всичко на тесто. Трябва да месите бързо. По-дългото месене прави тестото лепкаво, което ви кара да добавяте още брашно и накрая ще получите гумено тесто. Не трябва да прекалявате с брашното, тестото трябва да е леко лепкаво.

Разточете тестото за кнедли с дебелина около 0.5 см и нарежете на квадрати с размер около 10х10 с. Може и на по-малки квадратчета, ако обичате малки кнедли, както и на по-едри ако важи обратното.

На квадратчетата трябва да сложите по 3-4 или 5-6 вишни според размера на квадратчето. На ръка оформете кнедлите.

В дълбока тенджера запържете в малко масло 1 лъжица галета и смлените орехи.

Сварете във вряла вода кнедлите, докато не изплуват на повърхността, около 2 минути за всяка.

Вадете с решетъчна лъжица, когато се отцедят, оваляйте кнедлите с вишни в галетата и орехите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: