Начин на приготвяне
Добавете масло към варените картофи, комбинирайте, намачкайте ги и ги охладете добре.
Добавете яйцето, олио (1 чаена лъжичка) и брашно, ванилова захар (2 торбички) и замесете тестото.
Сипвайте по малко брашно върху ръцете си всеки път, за да ви е по-лесно да отделяте тестото от дланите си.
Поставете по една малка топчица нутела във всяко парче тесто и оформете кнедли.
Запържете кнедлите в тиган, след което добавете ваниловата захар.
Сложете вода и 3 супени лъжици олио в по-дълбока тенджера.
Когато водата заври, сложете кнедлите. Кнедлите са готови, когато изплуват.
Извадете кнедлите с Нутела от тенджерата и ги оваляйте в галета.
Приятно!