Начин на приготвяне
Сварете картофа заедно с обелката. Процедете и оставете да изстине, колкото да можете да го обелите.
На плота насипете брашно и отгоре намачкайте картофа, направете дупка и в дупката чукнете едно яйце.
Постепенно омесете всичко на тесто. Трябва да месите бързо. По-дългото месене прави тестото лепкаво, което ви кара да добавяте още брашно и накрая ще получите гумено тесто. Не трябва да прекалявате с брашното, тестото трябва да е леко лепкаво.
Разточете тестото за кнедли с дебелина около 0.5 см и нарежете на квадрати с размер около 10х10 с. Може и на по-малки квадратчета, ако обичате малки кнедли, както и на по-едри ако важи обратното.
На квадратчетата трябва да сложите по 3-4 или 5-6 вишни според размера на квадратчето. На ръка оформете кнедлите.
В дълбока тенджера запържете в малко масло 1 лъжица галета и смлените орехи.
Сварете във вряла вода кнедлите, докато не изплуват на повърхността, около 2 минути за всяка.
Вадете с решетъчна лъжица, когато се отцедят, оваляйте кнедлите с вишни в галетата и орехите.