Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на кубчета.
Настъргваме лука на ренде и го разпределяме в три гювечета.
Разпределяме в тях и месото. В тиган на тих огън изсипваме виното, олиото, почистените и нарязани гъби, чесъна, зеленчуковия бульон, доматената паста, соевия сос и подправките.
След като сместа заври, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме няколко минути.
Махаме от котлона и разпределяме зеленчуковата смес в гювечетата (месото трябва да е покрито със сместа).
Зеленчуковият бульон е достатъчно солен и не добавих сол към сочната кавърма.
Печем пилешка кавърма с вино в гювече в предварително загрята фурна на 180 °C за 30-40 минути.
Да Ви е сладко!