Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пикантна пилешка кавърма в гювечета

Пикантна пилешка кавърма в гювечета

редакция:
Иван ПауновИван Паунов
Чирак
861k145
Пикантна пилешка кавърма в гювечета
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Какво да ви кажем - по-вкусна е, отколкото изглежда, тази пилешка кавърма в гювече."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • червено вино - 100 мл
  • чушки - 4 бр.
  • люти чушлета - 4 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарязваме чушките на едри парчета. Лука нарязваме на лентички. Доматите бланшираме за десет секунди във вряла вода, за да можем да ги обелим по-лесно.

След като сме ги обелили, ги нарязваме на ситни кубчета.

Пилешките гърдички нарязваме на едричко. Овкусяваме гърдичките с олио, сол и черен пипер.

Запържваме бялото месо в загрял тиган с малко мазнина. Чесъна нарязваме на едро и го добавяме към доматите.

Пилешкото месо пък загасяме с червеното вино.

След като виното се е редуцирало на половина, прехвърляме месото заедно с виното в гювечето. Връщаме тигана на котлона и запържваме лука.

Запържения лук също прехвърляме в гювечето с пиле. Сега в тигана запържваме чушките, доматите и чесъна.

Овкусявамев със сол и черен пипер. Всичко отново в гювечето с кавърмата. Овкусяваме всичко с няколко зрънца черен пипер, малко дафинов лист и 1 с.л. червен пипер.

Заливаме с 100 мл вода. Захлупваме гювечето и вкарваме в студена фурна. Включваме я на 170 °C и печем за час и половина.

Да ви е сладко с моята пилешка кавърма в гювече!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: