Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с бяло вино в гювечета

Пилешка кавърма с бяло вино в гювечета

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Пилешка кавърма с бяло вино в гювечета
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусна и лесна за приготвяне кавърма в гювече!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • лук - 4 глави
  • домати - 1 настърган
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • риган
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, сипете в дълбок тиган олиото и сложете месото, добавете нарязания лук, настъргания домат, доматеното пюре и водата.

Оставете да се задушава на тих огън за 5 минути.

Овкусете с подправките и виното и прехвърлете в гювечета.

Печете кавърмата във фурната за още 25-30 минути.

Пилешката кавърма в гювечета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: