Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с манатарки

Хумус с манатарки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хумус с манатарки
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Изсушените манатарки придават специален аромат на хумуса от нахут - не забравяйте да го опитате."

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г
  • тахан - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л
  • хималайска сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • манатарки - 2 к.к., сухи и смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете нахута в купа във вода да престои една нощ.

На следващия ден прецедете нахута и го сложете да се свари, но внимавайте да не го преварите, ще отнеме почти час.

Ако ви е по-лесно, купете нахут консерва.

Сложете сварения нахут в блендер. Обелете чесъна, след което го добавете към блендера.

Изцедете лимона и изсипете лимоновия сок в блендера.

Нарежете лука и го сложете в блендера. Налейте зехтин.

Добавете хималайската сол, черния пипер и тахана.

Смесете всичко добре в любимия хумус, след това добавете сушените манатарки и отново разбъркайте добре.

Поднесете хумуса с манатарки с хлебчета или със зеленчукови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: