Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Запеканки»Солен флан с броколи и рикота

Солен флан с броколи и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солен флан с броколи и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Поднесете този солен флан с броколи и рикота като предястие или лека вечеря. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • рикота - 250 г осолена
  • крем фреш - 100 г (или заквасена сметана)
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка (или зависи от солеността на рикотата)
  • черен пипер - 3 щипки
  • бадеми - 1 шепа филирани
  • бадеми - 4 с.л. смлени (брашно от бадеми)
  • краве масло - 1 малка бучка за намазняване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчленете броколите на отделни розички и измийте.

Бланширайте ги във вряща вода за 5 до 7 минути, извадете с решетъчна лъжица и отцедете добре.

Разбийте яйцата със малко сол и пипера. Добавете рикотата и сметаната и разбъркайте.

Намазнете глинени или керамични формички обилно с масло и подредете на дъното на всяка розичките от броколи.

Залейте със сместта за флан, разпределяйки равномерно количеството между всички.

Печете на водна баня във фурна, предварително загрята на 180 градуса -15 минути, след това намалете на 150 °C за още около 45 минути или до лек загар.

През последните 10 минути поръсете отгоре солените фланове със смлени и филирани бадеми.

Поднесете топли солен флан с броколи и рикота като предястие или лека вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: