Начин на приготвяне
Настържете моркова или го нарежете възможно най-ситно, както и кашуто. В една купа сложете брашното, бакпулвера, канелата.
Разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар. Добавете сока от мандарини. Постепенно добавяйте брашно при непрекъснато бъркане.
Омесете равномерно моркова, плода каки, кашуто, сушените кайсии и комбинирайте добре.
Намажете формата с кекс и поръсете с брашно.
Загрейте фурната на 180°C и печете морковения кекс около 40 минути.
Когато плодовият кекс се охлади, направете заливка от пудинга и белия шоколад, като поставите шоколадовите кубчета в топлия пудинг.
Оранжев плодов кекс, в който всички вкъщи ще се влюбят.