Начин на приготвяне
Морковите настържете на ситно ренде. Кравето масло се разтопява в микровълнова фурна. В купа разбивате яйцата и захарта. Добавяте разтопеното краве масло, прясното мляко, настърганите моркови.
Накрая добавяте и сухите съставки, карамелов пудинг (суха смес) и брашното с бакпулвера. Всичко се разбива до хомогенна смес. Формата за печене се намаслява и поръсва с брашно.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. След изстиване на кекса се поставя в подходяща чиния и се залива с карамеловата глазура.
За глазурата:
Водата и медът се смесват и се оставят да се варят, докато се карамелизират. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате.
След като се сгъсти се изключва котлона и се добавя маслото. Горещата глазура се размазва върху кекса.