Начин на приготвяне
Ароматен сладкиш за вашата чаша топло кафе или мляко е този кейк с пъпеш и подправки.
Лесен е за приготвяне и много вкусен. Убедете се сами.
Добре узрелият и сочен пъпеш смелете в блендер.
Яйцата разбийте с кокосовата захар и към тях сипете смления плод, олиото и тъмния ром.
Към течната смес пресейте на части брашното, предварително смесено със подправките канела, джинджифил и индийско орехче, както и щипка сол, бакпулвера и содата.
Бъркайте с шпатула до усвояване на сухите съставки.
Сипете сместа в намазнена и леко набрашнена кръгла тавичка и печете 40 минути на 180 °C в предварително загрята фурна.
Готовият плодов сладкиш оставете леко да изстине, преди да отделите от формата.
В блендер или мелачка за кафе смелете сушените цитрусови корички със кристалната захар.
Поръсете сладкиша и поднесете.
Не е нужно да ползвате всичката цитрусова захар, а толкова, колкото ви харесва, останалото количество ползвайте за друг десерт).
Да ви е сладко с този ароматен сладкиш с пъпеш!