Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олио, настъргана тиква, канела, кора от измит и настърган портокал, смлени орехи и всичко се разбърква, като се добавя пресято брашно и сода за хляб.
Получената гъста смес се сипва върху хартия за печене в тава 24 см и отгоре се забождат парченца нарязан локум.
Печем ароматния сладкиш в загрята фурна 180°C около 30-35 минути до суха клечка.
Изважда се, обръщаме в чиния и хартията се сваля.
Оставяме да се охлади, през това време си изрязваме шаблонче за елха и еленче.
Поставят се върху сладкиша и поръсваме с пудра захар.
Вкусно и ефектно като зимна приказка.
Може да ползвате и други шаблони за украса на сладкиша с локум.
Весели празници!