Начин на приготвяне
Яйцата разбийте с двата вида захар, постепенно се добавете олиото, портокаловия сок, портокаловите корички и ванилията.
Брашното пресейте заедно с какаото, солта и бакпулвера, след което ги изсипвете при яйчената смес като разбърквате и постепенно добавяте и водата.
Тестото трябва да се получи гъсто, да пада тежко от бъркалката.
Намажете с олио тавичка с диаметър 26 см и в нея изсипете какаовата смес.
Крушите почистете, обелете и нарежете на полумесеци с дебелина 1см, поръсете се с малко брашно и наредете по повърхността на кексовата смес. Сместа е по тежка от парчетата круши затова те остават на повърхността, не ги натискайте и не разбърквайте.
Сладкиша печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45мин или до суха клечка.