Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Италианска сгряваща хлебна чорба

Италианска сгряваща хлебна чорба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Италианска сгряваща хлебна чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вече не само пастата и пицата по италианска рецепта обичаме, но и вкусната хлебна чорба, която ще ви сгрее дори в най-студените дни"

Необходими Продукти

  • краве масло - 35 г
  • сол - 4 щипки
  • хляб - до 6 филийки, пълнозърнест
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 4 скилидки + 2 стръка пресен
  • яйца - 4 бр. големи
  • бульон
  • чесън - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки гръбнак - 1 бр. /може и друга част/
  • сол
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 6 стръка
  • пащърнак - корен
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци за бульона на хлебната супа почистете, измийте и накълцайте на парченца. Добавете пилешкото месо и сипете вода. Добавете зехтин, сол и варете около половин час.

Преди да е готов бульонът, си пригответе 4 дълбоки купи или чинии за супа.

В по-голям тиган разтопете масло, сложете цели скилидките чесън и запържете леко филийките хляб. Обърнете ги от другата страна, поръсете кашкавал и разтворете за кратко с капак до разтопяването му.

Чукнете по едно яйце в подготвените чинии за вкусната супа. Добавете сол и разбийте. Върху яйцето сложете филийки хляб, напоени с масло. Залейте с горещия бульон. Така яйцето ще се сготви.

Сервирайте италианската сгряваща хлебна чорба с черен пипер и нарязан пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: