Начин на приготвяне
Отстранете главите, опашките и перките на рибите, поставете ги в дълбок съд и ги залейте с около 1 л студена вода. Добавете дафинов лист и сол и варете около 20 минути на умерен огън. След това прехвърлете бульона в чист съд.
Междувременно почистете мидите, скаридите и нарежете калмарите. Сотирайте за кратко нарязаните лук, чесън, целина и половината магданоз заедно с малко зехтин за около 10 минути. Добавете калмара и гответе още 10 минута. Прибавете отцедените домати заедно с малко сол и гответе 10 минути.
Налейте виното, кипнете за 2-3 минути, след което сложете и останалите видове риба. Задушавайте 5 минути като разбърквате непрекъснато и залейте с 2 ч.ч. от рибни бульон.
Гответе супата 20 минути на тих огън, прибавете мидите и скаридите игответе за още 1-2 минути, подправете и поднесете с филийка, натрита с чесън.