Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз със зеленчуци и гъби пачи крак на тиган

Ориз със зеленчуци и гъби пачи крак на тиган

редакция:
Ориз със зеленчуци и гъби пачи крак на тиган
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Комбинацията от ориз, пачи крак и ароматни подправки прави тази гозба не само лесна за приготвяне, но и изключително вкусна!"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен
  • мащерка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио задушете за няколко минути лука и морковите, нарязани на ситно. Към тях прибавете чесъна, гъбите и 1 чаша ориз, предварително добре измит.

Овкусете със сол, черен пипер, мащерка и ситно нарязан магданоз и налейте 4 чаши вода. Оставете на котлона докато ориза абсорбира всичката течност, като разбърквате периодично.

Бързо, лесно и вкусно.

Добър апетит!

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за гъби с ориз, ориз със зеленчуци или вкусен ориз на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: