Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата с риба тон, репички, рукола и валериана

Салата с риба тон, репички, рукола и валериана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата с риба тон, репички, рукола и валериана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Нищо повече не ви трябва за вечеря освен една свежа рибна салатка"

Необходими Продукти

  • риба тон - 200 г от консерва
  • репички - 1 връзка
  • рукола - 60 г
  • валериана - 100 г
  • зелени маслини - 120 г дребни
  • балсамов оцет - 1/2 ч.ч. или на вкус
  • зехтин - 1/2 ч.ч. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в цедка рибата тон от консерва, за да се отцеди добре от мазнината и течността.

Зелените листа от рукола и валериана измийте за кратко под течаща студена вода или потопете в купа с вода и изплакнете два три пъти. Отцедете и тях.

Репичките почистете и нарежете на четвъртинки.

В две салатиери сложете руколата, валеряната и репичките. Овкусете със салатен дресинг, приготвен от смесените зехтин, балсамов оцет и сол.

Отгоре разпределете рибата тон и маслинките.

Поднесете на момента свежата рибна салата.

Салатата с риба тон, репички, рукола и валериана си пасва много с чаша бяло вино и настроение.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: