Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата Валериана с авокадо и скариди

Салата Валериана с авокадо и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Салата Валериана с авокадо и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Много лесна и бърза салата Валериана с авокадо и скариди, изключително полезна и лека, и не на последно място - достойна за всяка изискана трапеза."

Необходими Продукти

  • валериана - 110 г (Градинска салата)
  • авокадо - 2 бр.
  • скариди - 14 бр. бланширани
  • маслини - 12 - 14 бр. пълнени с аншоа
  • балсамов оцет - на вкус
  • зехтин - екстра върджин
  • портокалов сок - около 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете листата от Валериана (Градинска салата) в две големи чинии.

Обелете двата броя авокадо, разполовете ги, отстранете костилките и нарежете на дълги и не много тънки парчета. Подредете в кръг върху валерианата.

Обелете и почистете скаридите. Сложете ги в центъра на всяка чиния със салата.

Накрая сложете маслините между парченцата авокадо.

Овкусете всяка салата със скариди с дресинг, приготвен от хубав зехтин, балсамов оцет, сол и прясно изцеден портокалов сок за цитрусова нотка.

Много лесна и бърза салата Валериана с авокадо и скариди, изключително полезна и лека, и не на последно място - достойна за всяка изискана трапеза.

Вижте още как да сотирате скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: