Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Традиционна свинска кавърма с праз

Традиционна свинска кавърма с праз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Традиционна свинска кавърма с праз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С повод или без повод всяка трапеза би се радвала да види традиционната свинска кавърма с праз върху себе си"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • свинско месо - 700 г
  • сол
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и запържете в мазнина. Добавете накълцания праз. Сипете около 50 мл вода в тенджерата. Добавете гъбите, също нарязани.

Овкусете ароматната свинска кавърма с черен пипер и сол. Гответе още десет минути и добавете накълцаните домати.

След още малко време добавете към вкусната кавърма черен пипер и чубрица.

Традиционната свинска кавърма с праз сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: