Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета, измийте и подсушете върху кухненска хартия.
В тенджера нагрейте олиото и прибавете черен пипер на вкус, запържете до зачервяване.
Прибавете нарязания праз на едри парчета, накъсаните на дълго ивици печени чушки и нарязаните на дълго кисели краставички, запържете за кратко. Прибавете доматеното пюре, червения пипер, виното и водата, разбъркайте.
Оставете ястието да къкри на бавен огън, докато по-голямата част от сока му се изпари. Накрая посолете на вкус, поръсете с чубрица и разбъркайте кавърмата.
Затворете капака на тенджерата и премахнете ястието от котлона, оставете да се задуши.
Сервирайте готовата свинска кавърма с праз и печени чушки в комбинация с варен ориз със зеленчуков бульон и магданоз.
Коментари