Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с праз и печени чушки

Свинска кавърма с праз и печени чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Свинска кавърма с праз и печени чушки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-вкусните продукти са събрани на едно място - в свинска кавърма с праз и печени чушки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 1 стрък голям
  • печени чушки - 6 бр. червени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 0. 5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета, измийте и подсушете върху кухненска хартия.

В тенджера нагрейте олиото и прибавете черен пипер на вкус, запържете до зачервяване.

Прибавете нарязания праз на едри парчета, накъсаните на дълго ивици печени чушки и нарязаните на дълго кисели краставички, запържете за кратко. Прибавете доматеното пюре, червения пипер, виното и водата, разбъркайте.

Оставете ястието да къкри на бавен огън, докато по-голямата част от сока му се изпари. Накрая посолете на вкус, поръсете с чубрица и разбъркайте кавърмата.

Затворете капака на тенджерата и премахнете ястието от котлона, оставете да се задуши.

Сервирайте готовата свинска кавърма с праз и печени чушки в комбинация с варен ориз със зеленчуков бульон и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: